När man säger sangria tänker nog nästan alla på sommar. Det är sol, bad, strand, fest som hör till sangria. Men säger man julsangria är det nog många som höjer på ögonbrynen.
Men faktum är att det går alldeles utmärkt att dricka sangria även under årets mörkare månader, vilket ju är tur för oss svenskar som har så korta somrar. Det gäller bara att anpassa sangrian till årstiden, se bara på receptet här nedanför.
Få saker imponerar på ens gäster som när man kan sno ihop en god drink! En god drink behöver verkligen inte vara särskilt komplicerad. Så länge man använder sig av goda ingredienser och är noggrann med måtten så går det ganska snabbt och enkelt att imponera på gästerna. Ta bara receptet på denna julsangria här nedanför till exempel, den kommer garanterat imponera på dina gäster!
Julsangria recept
En julsangria passar bra som fördrink innan middagen och blir garanterat ett diskussionsämne hos gästerna. En julanpassad sangria innehåller lite härligare, varma kryddor som passar årstiden bättre.
Detta behöver du för att göra fyra drinkar:
1 liter Don Simon Sangria
3 hela kanelstänger
4 stjärnanis
2 cm färsk ingefära
1 granatäpple
1 blodapelsin
Kanelstänger för dekoration
Isbitar
Gör så här
- Häll ned sangrian i en kastrull och tillsätt kryddorna. Koka upp.
- Slå av värmen och på med lock. Låt allt stå och dra i minst 30 minuter.
- Sila bort kryddorna och ställ in drycken i kylen.
- Kärna ur granatäpple och skiva blodapelsinen.
- Fördela ut granatäpplekärnorna, blodapelsinen och isen i glas.
- Slå i din julsangria i glasen, i med en kanelstång i varje glas.
- Skål!
Här hittar du fler recept från Matbibeln!