Mat-Tinas recept på pasta carbonara får det att vattnas i munnen – efter en tugga gapar alla efter mer

En riktigt god och krämig carbonara är svårslaget när det kommer till klassiska och smakrika pastarätter. Tina ”Mat-Tina” Nordström har därför delat med sig av sina bästa tips på hur du får till en riktigt smarrig middag, som kan imponera på vem som helst.

Tina ”Mat-Tina” Nordström är känd för sina smarriga recept och stora matlagningskunskap.

Genom åren har hon delat med sig av sina bästa tips på hur man får till lyxiga, smakrika och härliga måltider så enkelt som möjligt.

Hon har synts till i flertalet populära program på TV under karriären, och blivit en både omtyckt och hyllad profil.

https://www.matbibeln.se/recept/paul-svenssons-svamprisotto-varmer-i-hostrusket-en-ingrediens-gor-ratten-helt-unik/

Tina Nordströms recept på Carbonara

Ett av hennes många recept som utan tvekan är ett alternativ för den som vill imponera lite extra på gästerna eller familjen är en riktig klassiker.

2020 delade hon nämligen med sig av sin version av pasta carbonara.

Den italienska pastarätten smälter på tungan och älskas av både stora och små. Det har ätits länge och de allra flesta hade nog hållit med om att receptet man följer kan göra en stor skillnad för smakupplevelsen.

Ibland kanske det kan upplevas som att spaghetti carbonara är krångligt eller svårt att laga. Därför har Tina delat med sig av sina bästa tips hur du kan få till en riktigt god måltid, utan att det behöver vara speciellt komplicerat.

Spaghetti Carbonara- du behöver:

Receptet är Tina Nordströms och blir ca. 4 portioner.

  • 250 g Pancetta skuret i mindre tärningar
  • 2 vitlöksklyftor grovt krossade
  • 2 stora ägg
  • 75 g pecorino
  • 400 g spaghetti bronsvalsad
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

  1. Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spaghettin och koka tills ”al dente.”
  2. Hetta upp en stor stekpanna, torrstek pancetta och vitlök på medelhög värme tills fläsket smälter ut fettet i stekpannan. Här behövs alltså inget annat fett vid stekning än det som pancettan ger ifrån sig.
  3. Vispa upp äggen med ca 50 g riven pecorino i en skål, salta och peppra.
  4. Sila av spaghettin, spara lite av pastavattnet.
  5. Tillsätt spaghettin i stekpannan med lite av pastavattnet, låt koka ihop och sväng runt.
  6. Ta av pannan från värmen, rör i äggblandningen och blanda runt alltsammans ordentligt i den varma stekpannan tills det blir krämigt.
  7. Lägg upp på tallrik och riv över pecorino, dra över ett par rejäla varv med svartpeppar och servera direkt.

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga: