Du har skurit vattenmelon fel hela ditt liv – här är geniala husmorsknepet

Vattenmelon skulle man nästan kunna leva på. Under sommaren äter jag det nästintill varje dag och det är alltid lika gott och svalkande.

Det kanske allra bästa är att vattenmelon går att äta på så många sätt, men finns det en sak som är lite jobbigt och det att skära den. Ofta slutar det med en sörja och framför allt att mycket av det goda fortfarande är kvar i skalet.

Men det finns faktiskt ett, eller ja faktiskt fler, briljanta sätt att skala den på. Scrolla ned och se själv!

När jag tänker på vattenmelon ser jag en ljuvlig sommardag framför mig. När det varma vädret nu tagit ett grepp om Sverige äter jag melon så det sprutar ut ur öronen, och det är alltid lika gott och svalkande.

Skära vattenmelon

Någonting som däremot kan vara lite jobbigt är att skala vattenmelon. Dels tycker jag att mycket av själva gurkväxten fastnar kvar i skalet samtidigt som man blir kletig och grisar ner halva köket.

Bild: Shutterstock

Många skulle nog säga att det bästa sättet är att dela den i två delar och sedan göra klassiska skivor som i bilden ovan.

Faktum är att det finns några andra helt briljanta sätt att skala vattenmelon på.

Smart knep för vattenmelon

Genom att gröpa ur hela melonen kan du göra din egen vattenmelonboll – eller varför inte använda en elvisp, trycka ner ett glas och sedan få sommarens mest svalkande dryck?

Möjligheterna är oändiga med vattenmelon – men en sak är säker. Det kommer alltid, oavsett hur du skär den, vara lika gott!

Här nedanför kan du se några smarta knep!

Kände du till de här knepen?

Tryck nu på DELA-knappen!