Husmorsknep: Så snoppar du av dina jordgubbar – på nolltid

Få saker skriker svensk sommar som jordgubbar.

Jag minns redan från barndomen hur vi brukade sitta på mormors veranda och äta jordgubbar med mjölk, och det är en tradition som har följt med mig genom åren.

Lika gott är det så klart att äta jordgubbar med socker, att ha dem på tårtan eller att bara lassa upp jordgubbarna i en stor skål och äta dem precis som de är.

Men även om jag skulle säga att jag ätit ganska många jordgubbar genom åren, finns det ett knep jag hade missat helt. Fram tills nu.

Oavsett hur du gillar dina jordgubbar bäst, finns det en sak man alltid måste göra innan de ska ätas – att snoppa av den gröna stjälken.

Husmorsknep

Det är egentligen inte särskilt besvärligt – men om man har många jordgubbar som ska snoppas av, som inför exempelvis midsommar, kan det ta ganska lång tid.

Då är det här knepet guld värt.

Bild: Pixabay

Enkelt jordgubbsknep

Med ett litet trick kan du nämligen snoppa av dina jordgubbar på nolltid, och bäst av allt, det är hur enkelt som helst. Allt du behöver är ett sugrör.

Om du vill tänka på miljön och inte använda plast, kan du använda ett sugrör som är tillverkat av bambu eller vass. Sedan gör du såhär:

1. Sätt änden av sugröret under jordgubben.

2. Tryck sugröret rakt igenom jordgubben, upp mot den gröna stjälken.

3. Försök träffa så rakt som möjligt för att få med hela stjälken när du trycker upp sugröret. Med detta enkla knep får du bort stjälken betydligt snabbare än genom att använda fingrarna, och du slipper dessutom kladdiga fingrar!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur det fungerar:

Förvara med stjälken kvar

Detta knep är som sagt väldigt snabbt och effektivt om man har många jordgubbar att snoppa av.

Ett annat litet bonustips som jag kan dela med mig av, är att du gärna ska vänta med att snoppa av jordgubbarna tills det är dags att äta dem. Innan dess ska de gärna förvaras med den gröna stjälken och de små bladen kvar.

Stjälken ska du snoppa av först efter att du har sköljt av jordgubbarna, då smakar de som allra bäst!

Jordgubbar är ett måste för en härlig sommar – och med dessa små tips blir det både enklare och godare.

Tryck nu på DELA-knappen!