Drömlika jordgubbskakan är busenkel att göra – en tugga och jag måste ha mer 

Få saker slår smaken av jordgubbar i munnen.

Här nedanför kommer ett recept som kommer att få en att längta ännu mer efter sommaren.

Snart är sommaren snart här och för många har de varmare månaderna varit efterlängtade.

Jordgubbar

Det finns väldigt mycket med sommaren som är härligt, men en personlig favorit är definitivt jordgubbar.

Det går att göra otroligt mycket med de söta bären och för den som älskar smaken lika mycket som jag gör är den här jordgubbskakan ett måste.

Förbered den till släktträffen, fredagsfikat på jobbet eller till födelsedagskalaset så kommer alla som smakar garanterat få lite extra sommarkänsla.

”En vansinnigt god, mjuk kaka fylld med härliga jordgubbar. Den går snabbt att slänga ihop och är helt perfekt när man vill bjuda på gofika,” skriver Linda Andersson på sin blogg om receptet.

Jordgubbskaka- du behöver:

Receptet är från Lindas bakskola och blir till cirka 12 bitar.

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • 3 ½ dl vetemjöl 

Till fyllningen:

  • 10–15 jordgubbar, beroende på storlek
  • florsocker

Jordgubbskaka- gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
  • 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
  • 3. Fyllning: Dela jordgubbarna i mindre bitar.
  • 4. Strö ev. strösocker över jordgubbarna.
  • 5. Häll smeten i formen. 
  • 6. Lägg jordgubbarna i formen på smeten.
  • 7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga:

Så underbart gott!

Tryck nu på DELA-knappen!