Så lagar du en äkta carbonara – krämigaste pastan som får smaklökarna att dansa

Carbonara är en riktig klassiker som genom åren gjorts på väldigt många olika sätt.

Så här gör man en äkta Carbonara som kommer få smaklökarna att dansa.

En riktigt fin pasta i kombination med något gott vin är svårslaget.

Och en pastarätt som de allra flesta fått avnjuta vid något tillfälle är Carbonara.

Den italienska klassikern som smälter på tungan och ger en härlig varm känsla i bröstet.

Att gå tillbaks till rättens absoluta grund, och göra den på det sätt som det är menat, gör dock en enorm skillnad för smakupplevelsen.

Det krävs inte speciellt mycket ingredienser, men knepet för att få till det är att köpa råvaror av hög kvalitet.

Så här gör du en ”äkta” carbonara, på recept av MatPoolen.

Läs mer: Jordgubbsdrömmen är sann – läckra drinken kommer få gästerna att böna och be om påfyllning

Äkta Carbonara- ingredienser:

  • 200g guanciale
  • 100g pecorino
  • 100g parmigiano reggiano
  • 3 äggulor
  • 2 ägg
  • 300g spagetti
  • Svartpeppar
  • Salt

Så gör du:

  • 1: Ta bort skinnet från griskinden och tärna upp köttet.
  • 2: Lägg ner i en torr och kall panna. Låt steka på medelvärme tills den släppt fettet och fått fin yta.
  • 3: Blanda äggen med riven ost och svartpeppar.
  • 4: Vispa ner 2dl av pastavattnet i äggblandningen.
  • 5: Koka pastan nästan klar
  • 6: Sänk pannan med köttet i och lägg över pastan. Häll i äggblandningen och rör hela tiden tills det tjocknar. Tar det för lång tid så höj värmen men det får absolut INTE koka då skär det sig.

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga: