Seg rabarberkaka i långpanna är ett måste i sommar

Sommaren har äntligen börjat glänta lite på dörren, efter en lång, kall vinter. Vintern är mysig på många sätt och vis men när man känner att sommaren börjar närma sig pirrar det i kroppen på ett helt annat sätt.

Med sommaren kommer många härliga recept man kan göra med de olika frukter, bär och växter som finns i vårt underbara sommarsverige!

Här nedanför kommer ett recept på en rabarberkaka som kommer få gästerna att tappa hakan vid första tuggan!

Rabarber är mångas favoritväxt. Den är syrlig och passar så himla bra till krämer, saft – och paj!

Vi är nog många som har barndomsminnen från att glufsa i sig mormors smulpaj med rabarber i.

Rabarberkaka i långpanna

Receptet här nedanför kommer från den populära Jennys matblogg.

Det är ett recept på en seg rabarberkaka som man gör i långpanna i ugnen.

För att göra kakan behöver du följande ingredienser:

5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 stjälkar rabarber
4 ägg
200 gram smält smör
3 teskedar vaniljsocker

Så här gör du rabarberkakan

Vad ska du göra med alla ingredienser då? Jo, det är enklare än du tror. Ta bara en titt här nedanför.

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker tills det är poröst, sedan häller du ned smöret.
Vänd ned mjölet och vaniljsockret i smeten.
Bred ut allt i en långpanna.
Hacka rabarbern och fördela ut dem i pannan.
Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna och strö över ordentligt med florsocker.
NJUT!

SEG RABARBERKAKA I LÅNGPANNA : https://www.jennysmatblogg.nu/2016/05/28/rabarberkaka-i-langpanna/

Posted by Jennys Matblogg on Saturday, May 2, 2020

Vilket otroligt recept! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!